Arxiu autors
La carbonera, la Molsosa i els esperits del bosc
Aquest passat mes d’octubre he tingut la oportunitat de seguir, pas a pas, la festa que es desenvolupa al voltant del procés de construcció d’una carbonera i ara, uns dies després, amb més perspectiva, m’atreveixo a fer-ne una primera valoració i oferir una proposta per a enriquir-la, sense més ànim que deixar per escrit algunes...
La collita de l’oliva (I)
Una de les tasques en què està immersa la pagesia catalana en aquestes dates és la collita de les olives que, una vegada premsades, donaran l’oli que tant caracteritza la nostra Dieta Mediterrània, un altre dels elements de la cultura popular catalana que, juntament amb els castells i el cant de la Sibil·la, avui han...
La collita del blat de moro (II)
Fins abans de Tots Sants els camps de blat de moro han vist com unes enormes màquines, semblants a gegantins escarabats de ferro els passen per sobre i els roben el seu tresor més preuat: les capses que contenen, apinyat, el gra. Aquests dies se’n veuen pertot: als camps i a les carreteres. La collita...
Si fa Sol, no ens hi espereu!
Aquest diumenge se celebra la festa major al poble on visc ara. Bé, en diuen festa major i estan “arreglant” el poble per a fer-la (podant arbres, netejant carrers i engalanant amb banderetes), però molt em temo (per com ha estat organitzada i per l’ambient que hi ha) que no és ben bé el que...
Temps de matança
Avui, aprofitant aquest dia meravellós que feia, a la H i a mi ens ha vingut de gust anar a dinar a un mas on anem des de fa poc, ben aprop de casa. Amb l’E, en M i les seves respectives dones i mainada. Allà hi he menjat uns estofats exquisits, com mai no...
Els meus primers ous de reig
L’altre dia vam anar a fer bolets amb en C a les Gavarres. Després de dos intents fallits, vam anar a parar a una carena plena de suros, el nom que aquí reben les alzines sureres. El bosc és, aquest dies, una efervescència de bolets de tot tipus com jo mai no havia vist. I...
Comentaris recents